Παρουσίαση Εθνικής Στρατηγικής και Γραμμής Βοήθειας και Καταγγελιών 1480

12 Σεπ. 2018
Παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο και της Γραμμής Βοήθειας και Καταγγελιών 1480
Thumbnail
Thumbnail
Share this to
Βαθμολόγησε το άρθρο
Κατηγορία

​Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σας προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Εθνική Στρατηγική για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο»...

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 παρουσίασε την «Εθνική Στρατηγική για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο» και τη Γραμμή Βοήθειας και Καταγγελιών 1480.

Η Εθνική Στρατηγική για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της Δράσης 14 της Στρατηγικής Κυβερνοασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της συνεργασίας των μελών της Ομάδας Εργασίας που ασχολήθηκε με το Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης/Ενημέρωσης ειδικά για παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς. Η Στρατηγική εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 19 Δεκεμβρίου 2017 (ημερ. Απόφασης 19/12/17 και αρ. Aπόφασης 83.979).

Η Εθνική Στρατηγική για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο έχει λάβει υπόψη τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά (Better Internet for children) και υιοθέτησε ιδέες από άλλες στρατηγικές και δράσεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ενώ προσάρμοσε τις εισηγήσεις στο κυπριακό συγκείμενο, μέσα από τη διερεύνηση αναγκών από διάφορες ομάδες πληθυσμού (εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά).
Για την προώθηση, αλλά και παρακολούθηση της Στρατηγικής συστάθηκε διυπουργική επιτροπή η οποία αποτελείται από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και τον Επίτροπο Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Η Εθνική Στρατηγική, καθώς επίσης και συνοδευτικά έγγραφα, φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα https://www.esafecyprus.ac.cy

Οι δράσεις της Στρατηγικής υποστηρίζονται από το ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο έργο CYberSafety – Εθνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (https://www.cybersafety.cy) μέσα από το οποίο προωθούνται, ανάμεσα σε άλλα, δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης (https://internetsafety.pi.ac.cy) και η Γραμμή Βοήθειας και Καταγγελιών 1480 (https://internetsafety.pi.ac.cy/1480).

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε, επίσης, η λειτουργία της Γραμμής 1480 και προβλήθηκε το σχετικό βίντεο Απόλαυσε τις Διαδικτυακές σου Διαδρομές με Ασφάλεια και Υπευθυνότητα. Η σύντομη έκδοση του βίντεο προγραμματίζεται να προβάλλεται στα τηλεοπτικά κανάλια.

Αρχεία
Δελτίο Τύπου
17-09-2018
Πρόσκληση στη συνέντευξη τύπου
17-09-2018
Παρουσίαση Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού
17-09-2018
     GERIET
     Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων
Ypourgeio paidias & politismou
Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας
Paidagwgiko Kyprou
Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου